Brug- en sluisbediening

Met ruim 3.460 kilometer kanalen en rivieren, 93 sluiscomplexen en 328 bruggen is het vaarwegennet van Nederland indrukwekkend. We passeren dus vaak een brug en/of sluis om onze bestemming te bereiken. Deze bruggen en sluizen kunnen zowel fysiek, als vanuit een algemene centrale via beeldschermen bediend worden.

Scheepvaart en wegverkeer zijn gebaat bij vlotte maar tegelijkertijd veilige bediening. De brugwachter, sluiswachter/sluismeester en operator nemen dat op verantwoorde en klantvriendelijke wijze voor hun rekening. Elke beroep kent zijn eigen vaardigheden. Met de juiste kennis van zaken die wordt verkregen door het volgen van diverse Nautische leerlijnen kan iedereen de fijne kneepjes van dit mooie vak leren.

Over blue amigo Brug- en sluisbediening

BRUGWACHTER

Je werkt lokaal op de brug en bent verantwoordelijk voor het veilig openen en sluiten van de brug. Je hebt oog voor de belangen van zowel het scheepvaart- als het wegverkeer en zorgt voor veilige en vlotte bediening.

SLUISWACHTER/MEESTER

Als sluismeester zorg je voor een veilige en vlotte doorstroming van zowel het scheepvaartverkeer als het wegverkeer. Je deelt de kolk in en zorgt daarbij voor duidelijke communicatie met de scheepvaart. Dit gebeurt voor een groot deel in het Nederlands en Duits.

NAUTISCHE OPERATOR

In de functie van nautisch operator speel je een belangrijke rol in de veilige en vlotte doorstroming van het scheepvaartverkeer op de waterwegen. Je bedient op afstand bruggen en sluizen en communiceert met de vaarweggebruiker. Daarnaast heb je een verbindende rol bij het vastleggen van informatie over het functioneren van het verkeersnetwerk en het scheepvaartverkeer.

Bekijk hieronder de vacatures brug- en sluisbediening.

In het verleden ben ik werkzaam geweest als rijinstructeur. Via Swets Nautical Services kreeg ik de mogelijkheid om mezelf om te scholen tot sluisbediening. 
Ik ervaar de organisatie als zeer plezierig en professioneel. 

Tammo Volkers , Sluisbediening

de voordelen van bij ons werken!

Flexibiliteit

Bij Blue Amigo ben jij als nautisch specialist verzekerd van een afwisselende baan die aansluit op jouw wensen en voorkeuren.

Uitdagend

Op zoek naar een uitdagende carrière? Bekijk onze vacatures om een baan te vinden die bij jou past en laat je CV achter!

Perfect geregeld!

Flexibele werktijden + locaties, leuke opdrachtgevers, mogelijkheden tot opleidingen en goede arbeidsvoorwaarden. Alles perfect geregeld!

Onze actuele BRUG- EN SLUISBEDIENING vacatures

Top vacature

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure do...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure do...

Hoe ziet jouw sollicitatieprocedure uit?

1
Solliciteren

Reageer op de vacature met jouw cv en motivatiebrief. We beoordelen jouw cv en motivatie op de genoemde functie-eisen. Solliciteren is mogelijk zolang de vacature op de website staat vermeld. 

2
Selectie

Op basis van de binnenkomende reacties maakt onze recruiter de eerste selectie van de meest geschikte kandidaten.

3
Telefonische screening

Tijdens dit gesprek gaan we in op de inhoud van de functie, wensen en ambities. We lichten toe wat aantrekkelijk is en wat eventuele knelpunten zouden kunnen zijn.

4
Meet & Greet

Bij een positief telefonisch gesprek wordt jij uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Dit kan zijn op ons hoofdkantoor of elders in het land op locatie.

5
Assessment

Voor sommige functies is een assessment onderdeel van de procedure. In dat geval hoor je dat tijdens de Meet & Greet van ons. Dit kan een online assessment zijn maar kan ook bestaan uit een meeloopdag op één van onze projecten of een presentatie.

6
Vervolggesprek

Is er na de Meet & Greet een positief gevoel vanuit beide kanten, dan nodigen wij jou uit voor een vervolggesprek. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op jouw inhoudelijke kennis.

7
Laden & Lossen

Als we na de gesprekken besluiten om met elkaar in zee te gaan, dan doen wij jou een aanbod. Als je akkoord gaat met ons aanbod, dan nodigen wij jou uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek.

8
Welkom aan boord

Jouw manager zal samen met jou het arbeidsvoorwaarden gesprek voeren waarna we overgegaan tot het (digitaal) ondertekenen van het contract. Jij krijgt ook te horen waar en wanneer jij kunt beginnen met jouw nieuwe baan bij Blue Amigo

VACATURE NIET GEVONDEN?

VIA Job Alert BEN JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN ONZE NIEUWSTE VACATURES!